Grootmoeders keuken in de keuken van (n)u
auteur: Winiefred Van Killegem & Stefaan Van Laere
boek Grootmoeders keuken in de keuken van (n)u
Andijvie of hutsepot klaarmaken zoals grootmoeder of moeder? Met veel geduld, een enorme vakkennis z'n liefde voor verse, zelfgekweekte producten... De oude recepten, doorgegeven van moeder op dochter, zijn vaak goed bewaarde keukengeheimen. Vandaag duikt diezelfde volkskeuken ook in toprestaurants op. De lekkerste en gezondste recepten zijn nog steeds die 'op grootmoeders wijze'. Hoe maak je boekweitpannenkoeken of macarons? Past rabarber enkel in confituur? Wist je dat kool helpt tegen stramme spieren en rugpijn? Wat is toatjespap of balkenbrij? Wat is het lekkerste recept voor geslaagde mayonaise? Ken je het perfecte hoestdrankje met pastinaak? Kwartel, konijn met pruimen, ragout: deze gerechten leveren vanaf nu gegarandeerd succes op. Een prachtig kook- en geschenkboek vol traditionele recepten, aangevuld met boeiende verhalen over de herkomst van eeuwenoude ingredinten.
Een uitgave van uitgeverij Davidsfonds.
Auteur Stefaan Van Laere en kruidenvrouw Winiefred Van Killegem vormen een ijzersterke culinaire combinatie die al een hele reeks prachtige boeken opgeleverd heeft.